«Τα Δικαστήρια με αθωώνουν και συνεχίζω… να χρωστάω!»

Σε απόγνωση ο πρώην πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Αμαλιάδας για οφειλές προς ΤΟΕΒ Σαβαλίων – Καταφεύγει στην Δικαιοσύνη το επόμενο διάστημα

 

Ότι το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του προς τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων έχει εξοφληθεί, παρότι αυτό δεν αναγνωρίζεται, όπως τονίζει, αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Γιώργος Καραμήτος.

Ο κ. Καραμήτος έχει βεβαιωμένες οφειλές από τον ΤΟΕΒ προς την ΔΟΥ Αμαλιάδας για αρδευτικά τέλη για προηγούμενα έτη, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι εκτός του έτους 2019, τα υπόλοιπα έτη τα έχει τακτοποιήσει.

«Από το 1998, λαμβάνω ειδοποιητήρια ότι συνεχώς χρωστάω για τέλη προς τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων. Έχω κάνει πολλές προσπάθειες να συννενοηθώ με τον ΤΟΕΒ, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ο Νόμος που δικαζόμουν είναι αντισυνταγματικός.

Έχω πληρωμένα αρδευτικά τέλη και αυτό αποδεικνύεται με έγγραφα και στοιχεία και έχω κάνει κοινοποίηση για δικαστήριο και στον ίδιο τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων και στην αρμόδια αρχή.

Δεν το ισχυρίζομαι εγώ. Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που με έχουν δικαιώσει, γιατί έχω πλήρώσει. Ο ΤΟΕΒ σε όλα αυτά, μου απαντάει ότι δεν ξέρει τίποτα και ότι δεν έχει ενημερωθεί για αποφάσεις», επισημαίνει ο κ. Γ. Καραμήτος.

«Δεν αναγνωρίζονται
οι δικαστικές αποφάσεις;»

Ο κ. Καραμήτος έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη, αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη, καταθέτοντας τα στοιχεία που διαθέτει, ώστε να δικαιωθεί για τα έτη πριν το 2019: «Γιατί με ταλαιπωρούν; Για ποιο λόγο; Κάνω αιτήσεις στον ΤΟΕΒ και μου απαντούν ότι αυτά που μου έχουν στείλει ως οφειλές ισχύουν.

Δεν μου χορηγούν βεβαίωση περί μη οφειλής εδώ και πόσα χρόνια, η οποία είναι απαραίτητη από τον νόμο για να μπορέσω ως υπερήλικας πλέον να μεταβιβάσω την περιουσία μου στα παιδιά μου.

Δεν έχω οφειλές προς τον οργανισμό, πλην του 2019. Διαθέτω μέσω της δικηγόρου μου όλα αυτά τα στοιχεία, αθωωτικές αποφάσεις, έγγραφα με δικαστικές αποφάσεις, εξώδικα μου προς τον ΤΟΕΒ, την απάντηση του ΤΟΕΒ, κλητήρια θεσπίσματα, αλλά δεν γίνεται τίποτα.

Πως γίνεται να αθωώνομαι για οφειλές και αυτές οι οφειλές να συνεχίζουν εδώ και πόσα χρόνια να είναι σε ισχύ. Ο ΤΟΕΒ αναπαράγει οφειλή από το 1998, άσχετα των δικαστικών αποφάσεων που ακολούθησαν.

Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό; Έχω πάει και στον Συνήγορο του Πολίτη. Ποιος μπορεί να απαντήσει, πως θα δικαιωθώ και πως θα μπορέσω επιτέλους να λάβω βεβαίωση περί μη οφειλής.

Γιατί να ταλαιπωρούμε τόσα χρόνια και να είμαστε σε μια διένεξη; Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά; Δηλαδή, οι δικαστικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται υπόψη, δεν αναγνωρίζονται;

Είναι τραγελαφική η κατάσταση. Τα Δικαστήρια να με αθωώνουν και μετά να μου έρχονται κλητήρια θεσπίσματα για να δικαστώ, επειδή ο ΤΟΕΒ συνεχίζει να θεωρεί ότι  χρωστάω», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καραμήτος.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει, το επόμενο διάστημα θα προσφύγει στην Δικαισύνη κατά του ΤΟΕΒ Σαβαλίων.